Descoperă
Munții Apuseni

foto: Unsplash

Munții Apuseni

munții apuseni

Situati în vestul României, reprezintă un paradis natural pentru drumeții, indiferent de nivelul de experiență. Cu peisaje spectaculoase, chei adânci și păduri dese, această regiune oferă o gamă variată de trasee, perfecte pentru începători și experți deopotrivă. Drumețiile ușoare pot fi realizate pe poteci bine marcate, care traversează văi pitorești și sate tradiționale. Pentru cei mai aventuroși, există trasee montane dificile, cu vârfuri impunătoare și creste îndrăznețe. Pe lângă peisajele captivante, munții Apuseni oferă și oportunități de a explora peșteri și cascade impresionante. Apusenii sunt, așadar, un magnet pentru iubitorii de natură și pasionații de drumeții, indiferent de nivelul lor de experiență.

exemple de destinații pentru ture de o zi

Platoul Carstic Padiș

Este una din cele mai spectaculoase zone din România, fiind vorba despre un platou situat la 1000-1300m altitudine, presărat de păduri, cascade, peșteri, chei, avene și alte forme de relief carstic. În funcție de nivelul de dificultate dorit, traseul poate include locații precum Poiana Ponor, Cetățile Ponorului, Lumea Pierdută, Cheile Galbenei, etc. 

(Sursa foto: pemeleaguri.ro)

Creste și vârfuri panoramice

Dacă preferi zonele golașe alpine presărate de stânci și care îți oferă vizibilitate sute de kilometri depărtare, atunci poți alege una din crestele Apusenilor. Există 3 creste care pot fi bătute la pas - creasta Bihorului (Vf. Bihor - 1849m),  creasta Vlădesei (Vf. Vlădeasa - 1836m) și creasta Cârligatelor (Vf. Cârligate - 1697m), toate oferind puncte belvedere superbe.

(Sursa foto: bihorinimagini.ro)

Pădurea Craiului

Cu o multitudine de forme de relief carstic materializate prin locuri precum Peștera cu Cristale de la Farcu, Peștera Unguru Mare, Peștera Meziad sau Defileul Crișului Repede, Munții Pădurea Craiului sunt o destinație preferată atât de drumeții experimentați, cât și de cei la început de drum, datorită înălțimilor joase, văilor largi și multitudinii de activități pe care le putem regăsi alături de drumeții - rafting, via ferrata, etc.

(Sursa foto: bihorinimagini.ro)

servicii disponibile doar pentru clienții noștri

Aceste ture de o zi sunt disponibile doar pentru clienții cazați la Căsuța din Vale, iar pentru programarea lor, este nevoie de o discuție în avans. 

en_GBEnglish